Beroeps(z)eer aan de Zuidas: de commerciële advocatuur onder de loep

In samenwerking met Amsterdam Centre on the Legal Professions

13mrt2018 17.00 - 18.30

Evenement

Van weinig verhullende koppen op juridische websites (‘Ziek van de zucht naar macht en geld’) en een veelbesproken interview in NRC Handelsblad met de auteur tot aandacht voor het boek in de Telegraaf en het programma Koffietijd: het boek 'De groenteboer uit Den Haag', over de bedrijfscultuur van de commerciële advocatuur van oud-notaris Hubert-Jan van Boxel, is niet onopgemerkt gebleven.

Naar aanleiding van deze ‘j’accuse’ tegen de Zuid-As advocatenkantoren, houden we in dit programma een debat over beroeps(z)eer aan de Zuidas. Hierin worden de mogelijke risico’s van de bedrijfscultuur binnen de commerciële advocatuur op de kwaliteit van de beroepsuitoefening onder de loep genomen. 

Over de sprekers

Hubert-Jan van Boxel is auteur van De groenteboer uit Den Haag. Hij werkte na zijn studie notarieel recht in Leiden bij diverse grote advocaten- en notariskantoren. In 1999 werd hij benoemd tot (destijds) jongste notaris van Nederland. In 2011 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tegenwoordig is Hubert-Jan zelfstandig juridisch adviseur.

Rolinde Hoorntje schrijft over elektronische muziek voor NRC Handelsblad en is een derde van collectief ZoZuidas. Met ZoZuidas schreef zij columns over het kantoorleven op de Zuidas, in onder meer Glamour en het FD. Ook publiceerde het collectief twee boeken (ZoZuidas en Project Dromenland) en werken ze aan een televisieserie. Vorig jaar debuteerde Hoorntje met haar roman De Club.

Murk Muller is advocaat en Rechtsanwalt te Berlijn en Rotterdam. Daarnaast is hij auteur van het boek Met plezier advocaat zijn, waarin hij zijn persoonlijke ervaringen in zijn loopbaan als advocaat met humor verwoordt.

Jan Loorbach is partner bij NautaDutilh, voormalig landelijk deken en voorzitter van de commissie herijking gedragsregels.

Evert-Jan Henrichs is partner bij de Brauw Blackstone Westbroek en Lid Raad van de Orde Amsterdamse Orde van Advocaten.

Iris van Domselaar (moderator) is rechtsfilosoof en executive director van het Amsterdam Centre on the Legal Professions.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25