Millennial én burned-out

In samenwerking met de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

08feb2018 20.00 - 21.30

Evenement

Het leven van een millennial zit vol met stress. De oorzaken van die stress zijn legio: prestatiedruk, keuzestress, FOMO. Iedereen kent wel iemand van tussen de 20 en 30 die thuis zit met een burn-out. Is er sprake van een epidemie? En wat kun jij doen om een burn-out te voorkomen?

Tijdens deze avond spreken we over de nieuwe uitdagingen van deze tijd en wat die betekenen voor het leven van millennials. En met we bedoelen we ook echt we: je gaat erover praten met andere millennials aan de hand van prikkelende vragen van deskundigen. 

Over de sprekers

De sprekers van vanavond zijn de schrijvers van Het Millennial Manifest (2017).

Thijs Launspach (1988) is psycholoog en trainer. Thijs is is als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij Millennials onder de loep legt, oftewel de oudere jongeren van nu, met al hun kansen en valkuilen.

Aik Kramer (1980) studeerde Rechten aan de UvA en is nu bemiddelaar en jongerencoach. Hij is de oprichter van GenerationWhy en schreef eerder o.a. Quarterlife(2012), Beleidsbemiddeling (2015) en Skillz – vaardigheden en verhalen voor jongeren (2016).

Emma Westermann (1982) studeerde Theater- Film en Televisiewetenschap aan de UU. Ze is documentairemaker, scenarioschrijver en dramaturg. Emma regisseerde o.a. Jan Mesdag zingt Brel (2008), Generatie Nooitgenoeg (2011) en U kunt nog stemmen (2014).

Bram van Vulpen en Ramon Creyghton (moderators) zijn alumni van jongerenredactie SPUI25 in Spe. Ze verzorgden diverse programma's in SPUI25 en publiceerden afgelopen jaar bij AUP de essaybundel Blikopener; perspectieven van geëngageerde twintigers.

Bram studeerde Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn afstudeeronderzoek belichtte hij de precaire situatie van starters op arbeidsmarkt die stage lopen na hun studie. Tegenwoordig is hij als onderzoeker werkzaam bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag.

Ramon heeft enige tijd moderne dans gestudeerd en studeerde deze zomer af in de theoretische natuurkunde. Eerder organiseerde en presenteerde hij ook talloze evenementen als voorzitter van discussieplatform BètaBreak op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam. Sinds kort is hij promovendus in de biofysica aan onderzoeksinstituut AMOLF.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25