Margot Dijkgraaf in gesprek met de Franse schrijver Alain Blottière

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel en Institut Français des Pays-Bas

15feb2018 20.00 - 21.30

Evenement

Alain Blottière spreekt op donderdag 15 februari 2018 om 20.00 in SPUI25 over zijn met de Prix Décembre 2016 bekroonde roman 'Comment Baptiste est mort'. Margot Dijkgraaf interviewt hem.

De deelnemers aan de leesclub Frans van Athenaeum Boekhandel kozen dit boek uit als beste van de vijf met de grote najaarsprijzen bekroonde titels van 2016 en Alain Blottière zal op deze avond de Prix du Club de Lecture Français Athenaeum 2017 ontvangen.

Comment Baptiste est mort vertelt het verhaal van een Franse familie die door jihadisten wordt ontvoerd en enkele weken vastgehouden wordt in de woestijn. Baptiste, met 14 jaar de oudste zoon, is als enige vrijgelaten. Een man leidt de debriefing – onduidelijk of hij een agent is, psycholoog of van de geheime dienst – maar Baptiste, of Yumaï zoals hij door zijn ontvoerders wordt genoemd, kan of wil weinig vertellen. De dialoog van Baptiste met de man die hem vragen stelt, wordt afgewisseld met flash-backs van wat Baptiste heeft meegemaakt. Een indrukwekkend en ontroerend boek dat het verhaal achter de krantenberichten weergeeft, met een onvergetelijk einde.

Voertaal interview: Frans

Over de sprekers

Alain Blottière (Neuilly-sur-Seine, 1954) schreef een oeuvre van romans, reisverhalen en essays dat zich laat karakteriseren door de sterke invloed van exotische landen, zoals de titels van zijn boeken illustreren: Saad, L’oasis, L’enchantement of Si-Amonn.

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus, auteur en intendant literatuur & debat bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Ze was de eerste directeur van SPUI25 en publiceerde boeken over Franse en Europese literatuur, Cees Nooteboom en Hella S. Haasse. Momenteel werkt ze aan Een literaire tour de France, een reeks portretten van Franse hedendaagse schrijvers, dat voor de zomer bij AUP zal verschijnen.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

xx
-

Gepubliceerd door  Spui25