Marcel Möring in gesprek met Maarten Asscher

In samenwerking met uitgeverij de Bezige Bij

18dec2017 20.00 - 21.30

Evenement

Marcel Möring gaat bij SPUI25 in gesprek met Maarten Asscher over het afgelopen jaar, dat voor hem in het teken stond van het verschijnen van zijn nieuwe roman ‘Eden’. Een bespiegelend gesprek om 2017 af te sluiten, over zijn nieuwe roman en de DIS-trilogie.

Dit jaar werd Marcel Möring zestig jaar en verscheen zijn nieuwe boek Eden. Deze nieuwe roman vormt samen met Dis en Louteringsberg een trilogie. In gesprek met Maarten Asscher, die dit jaar ook zestig werd, zullen de twee auteurs onder meer praten over het afgelopen jaar, het schrijverschap anno 2017, maar ook over de DIS-trilogie. Er is gelegenheid voor vragen uit het publiek en natuurlijk kunt u na afloop uw boek laten signeren.

Over de sprekers

Marcel Möring (1957) schreef de romans Mendels erfenis (bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs), Het grote verlangen (AKO Literatuurprijs), In Babylon (Gouden Uil Literatuurprijs), Dis (F. Bordewijkprijs 2007 en de longlist van de Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs), Louteringsberg en, meest recent, Eden. Möring publiceerde ook verhalen en novellen die werden gebundeld in Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen. Mörings werk is vertaald in vijftien talen. Voor meer informatie: www.marcelmoring.com

Maarten Asscher (1957) is schrijver en directeur van Athenaeum Boekhandel. Zijn recentste boeken zijn de essaybundel Appels en peren. Lof van de vergelijking (2013) en Het uur der waarheid. Over de gevangenschap als literaire ervaring (2015). Asscher schrijft een wekelijkse column in het Financieel Dagblad.

Bert Natter (1968) debuteerde in 2008 met Begeerte heeft ons aangeraakt, dat werd bekroond met de Selexyz Debuutprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. In 2015 verschenen twee romans: Remington, dat de longlist van de ECI Literatuurprijs haalde, en Goldberg dat op de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 belandde. Hij zal het gesprek inleiden met een korte bespiegeling over de DIS-trilogie en het schrijverschap van Marcel Möring.  

xx

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25