Marc Chavannes en Marietje Schaake in gesprek over Europa en Trump

In samenwerking met ALDE Europe

22jun2017 20.00 - 21.30

Evenement

Met zijn eerste grote buitenlandse reis naar Saoedi-Arabië, Israël, het Vaticaan én Brussel achter de rug keert Trump terug naar een chaotisch Witte Huis: de vragen rond zijn Rusland-connecties laaien weer op, er zijn nog steeds veel vacatures te vervullen, en het lukt op z’n zachtst gezegd niet de FBI te vriend te houden. Hoe moet Europa met Trump omgaan? Een gesprek tussen journalist Marc Chavannes en Europarlementariër Marietje Schaake.

Onder andere Angela Merkel was teleurgesteld over haar onderhoud met Trump. Ze gaf daags na haar ontmoeting met Trump tijdens de G7-top al aan dat Europeanen hun lot in eigen handen moeten nemen: ‘Europa kan niet meer blind varen op de VS’, zei ze. Tot wat voor concrete vragen leidt dit? En wat betekent op eigen benen staan voor de EU? Het lijkt zeker dat Trump de klimaatdoelen van Parijs niet zal volgen – welke consequenties heeft dit voor Europa?

Marc Chavannes werkte jarenlang in Washington en kent de Amerikaanse politiek door en door. Hij zal met Europarlementariër Marietje Schaake in gesprek gaan, onder leiding van Amerika-deskundige Felix Klos.

Over de sprekers

Marc Chavannes studeerde rechten en journalistiek. Hij werkt voor De Correspondent en daarvoor voor NRC Handelsblad als kunstredacteur, chef zaterdag bijlage, politiek redacteur, plaatsvervangend hoofdredacteur, correspondent in Londen, Parijs en Washington en politiek columnist. Hij was zes jaar hoogleraar journalistiek in Groningen.

Marietje Schaake is Europarlementariër namens D66.

Felix Klos is een Nederlands-Amerikaans historicus. Hij schreef tijdens zijn studie speeches voor Bernie Sanders, en schreef het boek Winston Churchill. Vader van Europa.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25