Daten met Arnon Grunberg, de lancering van Hartenjager

In samenwerking met Nijgh & Van Ditmar

19jun2017 20.00 - 21.30

Evenement

Deze avond lanceren we met Arnon Grunberg 'Hartenjager', de literaire datingapp. Games en literatuur komen samen in deze datinggame, waarin de personages uit het werk van Arnon Grunberg tot leven komen. Lees de brieven die je van ze krijgt en schrijf hen terug, en probeer zo stukje bij beetje hun hart te veroveren. Let op: locatie: Universiteitsbibliotheek Doelenzaal, Singel 425 Amsterdam.

Laat je tijdens de officiële lancering van de literaire datingapp Hartenjager door Arnon Grunberg meenemen in de wereld van games, literatuur en liefde. Met verschillende gasten gaan we op zoek naar de raakvlakken én de knelpunten tussen de drie. Hoe kunnen games en literatuur elkaar versterken? En in welke vorm kunnen ze de liefde dichter tot ons brengen? Deze vragen en meer komen tijdens deze avond aan bod, en wie weet ontmoet je zelfs Violet, het personage uit Huid en haar, wiens hart je tijdens het spelen van Hartenjager probeert te veroveren met het schrijven van literaire liefdesbrieven.

Over de sprekers

Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York. In 1994 verscheen zijn debuut Blauwe maandagen, gevolgd door onder andere Figuranten (1997), Fantoompijn (2000) en De asielzoeker (2003). Voor Tirza (2006) ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften zoals NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Humo en de VPRO-Gids. Daarnaast heeft hij bijdragen geleverd aan diverse Europese en Amerikaanse kranten en tijdschriften, zoals Die Welt, Die Zeit, Libération en The New York Times.

Niels ’t Hooft (1980) combineert literatuur met technologie en heeft een zwak voor videogames. Hij noemt zichzelf een 'hybride schrijver' en zal hierover een korte lezing geven.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Let op: locatie: Universiteitsbibliotheek Doelenzaal, kamer C0.07, Singel 425.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25