Delphine de Vigan in gesprek met Margot Dijkgraaf

In samenwerking met uitgeverij De Geus

01sep2016 20.00 - 21.30

Evenement

Bij het verschijnen van ‘Het ware verhaal van haar en mij’, het nieuwste boek van de veelbekroonde Franse schrijfster Delphine de Vigan, gaat zij met literatuurcritica Margot Dijkgraaf in gesprek over de thema’s in haar werk en haar nieuwe boek.

Over Het ware verhaal van haar en mij

Delphine is een moeder van twee kinderen en een schrijfster van autobiografische bestsellers. Ze raakt bevriend met L.L., een vroeger klasgenootje, nu een ghostwriter voor beroemdheden. L.L. is geobsedeerd door Delphine, maar ze weeft haar manipulatieve web zo slim, dat Delphine al snel volledig gevangenzit binnen deze destructieve vriendschap. Of is het toch L.L. die de gevangene is? Wat is realiteit, wat is fictie, wat is echt en wat niet? Een roman over de obsessie voor authenticiteit van deze tijd.

Het boek won de prestigieuze Prix Renaudot en de Prix Goncourt des Lycéens. In Frankrijk werden al 450.000 exemplaren verkocht. Onlangs werd bekendgemaakt dat Het ware verhaal van haar en mij verfilmd zal worden door Roman Polański. Naar verwachting verschijnt de film in 2018.

-

Over de sprekers

Delphine de Vigan (1966) is een veelbekroonde Franse schrijfster. Bij De Geus verscheen eerder Niets weerstaat de nacht, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Naast romans schrijft ze ook film-scenario’s. Het ware verhaal van haar en mij won de prestigieuze Prix Renaudot en de Prix Goncourt des Lycéens.

 

Margot Dijkgraaf (1960) is literatuurcriticus, auteur en cultureel ambassadeur tussen Frankrijk en Nederland. Ze werd in 2001 benoemd tot Chevalier des Arts et des Lettres, een onderscheiding voor haar rol als pleitbezorger van de Franstalige literatuur in Nederland. In 2009 werd ze door de Franse regering benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer.

 

 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25