Over SPUI25

SPUI25 is een levendig podium gevestigd aan het Spui, het culturele boekenplein van Amsterdam. SPUI25 vormt een verbinding tussen de academische wereld en de culturele praktijk in de breedste zin. De programma’s zijn altijd verdiepend en bewegen zich tussen wetenschap en verbeelding, tussen feit en fictie.

Bijna dagelijks betreden academici, schrijvers, journalisten, commentatoren en creatieven het podium om tijdens een debat, interview of boekpresentatie de nieuwste bevindingen uit wetenschap en cultuur te bespreken. SPUI25 richt zich zowel op de academische gemeenschap van onderzoekers, docenten, alumni en studenten, als op een breed geïnteresseerd literair-cultureel publiek. De SPUI25-bezoeker is nieuwsgierig en onderzoekend en is nooit slechts toeschouwer – er is altijd ruimte om vragen te stellen of je mening te toetsen.

Externe partijen 

De zaal kan ook door externe partijen gebruikt worden voor activiteiten die binnen de missie van het academisch-culturele podium vallen. De daaraan verbonden basiskosten bedragen € 950. Voor het verkennen van de mogelijkheden kunt u contact opnemen via spui25@uva.nl.

Jaarverslag 2016

SPUI25 organiseerde in 2016 maar liefst 245 activiteiten voor bijna 21.000 bezoekers op 7 locaties, in samenwerking met 14 officiële partners, ruim 20 uitgeverijen en talrijke andere wetenschappelijke en culturele organisaties. Download hier een samenvatting van weer een inspirerend jaar.

Gepubliceerd door  Spui25

10 mei 2017