360 Live vanaf het Spui

In samenwerking met 360 magazine

20sep2018 17.00 - 18.30

Evenement

De eerste '360 Live vanaf het Spui' gaat over nieuwe media en het raadselachtige profiel van de Nederlandse nieuwsconsument. Die is volgens nieuw onderzoek “erg tevreden” over de kwaliteit van de media maar wil niet betalen voor wat die online te bieden hebben. Internationaal vergelijkend onderzoek uit Oxford toont aan dat Nederland daarmee fors achterloopt op bijvoorbeeld de Scandinavische landen, waar betalen voor online-kwaliteitsjournalistiek veel gebruikelijker is.

360 Live vanaf het Spui heeft de vorm van een levend magazine, met een hoofdredactioneel commentaar en vaste rubrieken: Nieuwscentrum Live (waarin een prominente gast u meeneemt door de mooiste nieuwsartikelen in de wereldpers), Schakelen met het buitenland (met onze correspondenten in verre landen) en een moment voor Poëtische Vrijheid waarin huisdichter Daan Doesborgh de actualiteit zal bezingen. De actualiteit is leidend in dit nieuwe programma. 360 magazine presenteert elke derde donderdag van de maand met SPUI25 een dynamisch, informatief uur over een nieuwsonderwerp van dat moment. Politiek, kunst en wetenschap komen aan bod. Verdieping en aanvulling op wat de internationale media berichten, een inleiding door een ter zake deskundige, live-verbinding met buitenlandse correspondenten en ruime mogelijkheid voor het publiek om mee te praten.

Met medewerking van Athenaeum Nieuwscentrum grasduinen we door de mooiste tijdschriften. 360 Magazine brengt sinds 2011 elke twee weken een selectie van buitenlandse journalistieke verhalen in Nederlandse vertaling. Bronnen die regelmatig worden gebruikt zijn niet alleen Europese titels als Le Monde, El Pais, Die Zeit, The Slovak Spectator, maar ook Haaretz, The Bangkok Post en de Los Angeles Review of Books.

Over de spreker

Pieter van den Blink is journalist en oud-eindredacteur van 360. Over de nieuwste ontwikkelingen in de journalistiek schreef hij The medium kills the message, nieuw licht op journalistiek, media en kijkcijfers

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25