Contact: poëzie, beeld en performance

In samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij

29jan2018 20.00 - 21.30

Evenement

Met ‘Contact’ verbindt Maarten Inghels (1988) nieuwe poëzie, beeld en performance. Zijn gedichten verschenen eerder als tatoeage, enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg, en werden geplant met eetbare zaadjes. Inghels wordt in het kader van de Poezieweek geinterviewd door Christel Vesters.

Tot en met januari was Maarten Inghels stadsdichter van Antwerpen (met Oud en Nieuw sloot hij dat knallend af met een mooi vuurwerkgedicht). Op 18 januari verschijnt zijn nieuwe bundel Contact.

Andere projecten van Inghels zijn o.a. ‘The Invisible Route’, waarin hij een kaart maakte met alle camera’s in de stad en de laatste route om daar onzichtbaar doorheen te dwalen. In de zomer van 2016 maakte Inghels een voettocht langs de Schelde van bron tot monding om de stroom te controleren op onregelmatigheden en oneffenheden. 

Sommige gedichten in de bundel Contact zijn ontstaan tijdens zijn Stadsdichterschap voor Antwerpen, maar meer dan de helft is gloednieuw. Contact is bovendien een rijk geïllustreerd boek met foto’s van fotograaf Dries Segers, waarin poëzie, beeld en performance onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Over de sprekers

Maarten Inghels (1988) is dichter, schrijver en coördinator van De Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel Tumult als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Zijn tweede dichtbundel Waakzaam volgde in 2011. Bloemlezingen uit die twee dichtbundels werden gepubliceerd in het Engels en het Duits. In 2012 verschenen zijn goed onthaalde roman De handel in emotionele goederen en het literaire non-fictieboek Een landloper op batterijen.

Christel Vesters (moderator) is kunstcriticus, onderzoeker. Vesters studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam, New York en Londen. Vesters schrijft regelmatig voor internationale kunstpublicaties zoals Metropolis M, Flash Art en Afterall en doceert kunsttheorie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25