Blikwisselingen: Heel de mens met Louise Gunning-Schepers en studenten

In samenwerking met Instituut voor Interdisciplinaire Studies

22jan2018 17.00 - 18.30

Evenement

Samenwerking tussen vakgebieden blijkt essentieel om complexe vraagstukken te kunnen begrijpen en op te lossen. Om die reden organiseren het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en SPUI25 een reeks lezingen met discipline-overstijgende onderwerpen. In deze aflevering gaat het over actuele discussieonderwerpen in de Volksgezondheid.

Technologische innovaties maken nieuwe manieren van behandelen mogelijk. Die innovaties, zoals het aanpassen van het DNA in menselijke embryo’s, zijn vaak omstreden omdat ze ethische dilemma’s opwerpen. Tijdens deze bijeenkomst komt een aantal van deze dilemma’s ter sprake. Wat is de maatschappelijke impact van die dilemma’s? En hoe ga je hiermee om? Onderwerpen volgen de levensloop van de mens: van genetische aanpassing van embryo’s via burn-out bij jongvolwassenen en dure geneesmiddelen voor kankerpatiënten tot de kwestie van voltooid leven.   

Tijdens deze bijeenkomst introduceert Louise Gunning-Schepers dilemma’s uit de volksgezondheid, dragen studenten hun beste columns voor die ze voor het keuzevak Heel de mens hebben geschreven en kunt u met hen en met elkaar in discussie.

Over de sprekers

Louise Gunning-Schepers (Amsterdam, 1 juli 1951) is universiteitshoogleraar Gezondheid en maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij president-commissaris van de Schiphol Group en kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25