Workshop over het werk van Jeanette Winterson

15sep2017 17.00 - 18.00

Evenement

Voorafgaand aan de SPUI25-lezing van Jeanette Winterson een opfriscursus over haar oeuvre met een aantal experts.

Winterson, bekend van onder meer Sinaasappels zijn niet de enige vruchten en De Passie, slaat in haar werk regelmatig een brug tussen wetenschap en kunst: haar romans zijn doorspekt van (natuur)wetenschappelijke ideeën en concepten. Haar oeuvre speelt zich af tussen feit en fictie, heeft regelmatig autobiografische invloeden, met als belangrijk terugkerend thema (gender)identiteit.

Tijdens deze workshop nemen een aantal kenners van het werk u mee door het oeuvre van Winterson. Aan de hand van een aantal fragmenten en favoriete boeken uit haar oeuvre bespreken we de belangrijkste thema’s uit het werk van Winterson.

Over de sprekers

Joyce Goggin is universitair hoofddocent Literature, Film, Digital Media bij de leerstoelgroep Engelstalige letterkunde van de UvA. Zij verdedigde haar proefschrift in vergelijkende literatuurwetenschap in 1997 aan de Universiteit van Montreal (Canada). Zij geeft onderwijs en doet onderzoek op het terrein van literatuur, film en nieuwe media. Tevens houdt Goggin zich bezig met onderzoek naar financiën, economie en de geschiedenis van geld. Ze was eerder Head of Studies for the Humanities aan het Amsterdam University College.

Maarten Polman was dertig jaar lang literair vertaler Engels- Nederlands. Naast zijn eerdere vertalersbezigheden geeft hij nu met veel plezier en voldoening bijles op een huiswerkinstituut. Hier onderwijst hij talen, voornamelijk Klassieke Talen. Hoogtepunten uit zijn tijd als vertaler waren het werk van William Burroughs, Denis Johnson en Jeanette Winterson, van wie hij een zestal titels heeft vertaald.

Fiep van Bodegom (moderator) studeerde literatuurwetenschappen en filosofie. Ze werkt en schrijft voor De Gids en De Groene Amsterdammer.

De overige sprekers worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25