Gedroomde Gasten: Redmond O’Hanlon in gesprek met Stephan Sanders

Jubileumprogramma SPUI25 10 jaar

18sep2017 20.00 - 21.30

Evenement

In de reeks ‘Gedroomde Gasten’ worden grote denkers bevraagd over de mens achter de onderzoeker; academisch of artistiek. We beginnen tijdens de jubileumweek met auteur Redmond O’Hanlon, over het jubileumthema ‘New Frontiers’.

Hoe kunnen de kunsten en wetenschappen elkaar helpen bij het opzoeken, verleggen en overgaan van grenzen? Wat dreef O’Hanlon om bepaalde grenzen letterlijk en figuurlijk te overbruggen, welke oevers hoopt hij nog te betreden en wat is het belang van verbeeldingskracht voor ontdekkingsreizigers hierin? De gast neemt zelf een aantal fragmenten of objecten mee als aanleiding voor het gesprek die belangrijk zijn geweest voor zijn persoonlijke of professionele ontwikkeling.

Over de sprekers

Redmond O'Hanlon (Dorset, GB, 1947) is een Britse schrijver. Hij promoveerde in 1977 op een proefschrift met de titel ‘Changing Scientific Concepts of Nature in the English Novel, 1850-1920’. O'Hanlon was inmiddels ook lid geworden van de literatuurcommissie de Raad voor de Kunst van Groot-Brittannië, de Society for the Bibliography of Natural History, de Royal Geographical Society, en de Royal Society of Literature. Vervolgens voer O’Hanlon in 2009 de historische reis van Charles Darwin met de Beagle na. O’Hanlon won met deze serie de Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma van het jaar.

Stephan Sanders (Haarlem, 1961) is schrijver, columnist, essayist en (radio)presentator. Hij studeerde filosofie en politieke wetenschappen in Amsterdam en publiceert sinds 1985 in diverse dag- en weekbladen waaronder de Volkskrant en NRC Handelsblad. In zijn vaste column in Vrij Nederland toont hij zich een scherp observator van de Nederlandse politiek en maatschappij, met name als het gaat om intolerantie en de multiculturele samenleving. Hij publiceerde o.a. de boeken Ai, JamaicaConnie Francis of de onschuld van AmerikaBuitenwachtZon, zee en oorlogLiefde is voor vrouwen en Iets meer dan een seizoen (over Anil Ramdas), waarin identiteit en afkomst steeds belangrijke thema’s zijn. Sanders reisde voor zijn verhalen naar onder meer Zuid-Afrika, Suriname en Gambia.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25