Proost op de wetenschap: De praktijken van kledinglabels

24nov2017 19.00 - 20.00

Evenement

Kleding en textiel labels blijken vaak verwarrende of misleidende informatie te bieden. Een nieuwe Proost op de Wetenschap met Radha Jethu-Ramsoedh, onderzoeker Europees Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Europese regelgeving over kledinglabels is erg gefragmenteerd en niet eenduidig. Bovendien is de herkomst van de kleren ('made in …') niet altijd waarheidsgetrouw en met de verschillende soorten kledingmaten (S, M, L, XL…) wordt regelmatig gesjoemeld. Maar ook alleen binnen de EU bestaan er bijna 120 verschillende soorten officiële maatschappelijk verantwoorde (mvo) keurmerken op het gebied van textiel en daarnaast hebben modebedrijven ook hun eigen mvo labels. Zijn deze wel te vertrouwen?

Over de sprekers

Dr. Mr. Radha Jethu-Ramsoedh, onderzoeker Europees Privaatrecht aan de Universiteit Amsterdam, bestudeerde deze praktijken. Daarnaast is ze verbonden aan de European Fashion Business School in Doorn. Volgens haar is het noodzakelijk dat er eenduidige Europese regels komen die de kledinglabels waarheidsgetrouwer te maken.      

Proost op de wetenschap

De SPUI25-programmareeks ‘Proost op de wetenschap’ geeft promovendi en onlangs gepromoveerde onderzoekers een platform om hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek. Jonge wetenschappers vertellen bij SPUI25 over zijn of haar recente onderzoek.

De lezing begint om 19:00 uur en zal ongeveer een half uur duren, waarna nog uitgebreid de tijd is om vragen te stellen. Ter afsluiting verzorgt SPUI25 een kleine borrel waarmee we proosten op de onderzoeker van de week, de wetenschap en de start van het weekend.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25