Blikwisselingen vanuit een complexe wereld: Privacy met Beate Roessler

In samenwerking met het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en de Faculteit Geesteswetenschappen

24okt2017 17.00 - 18.30

Evenement

Samenwerking tussen vakgebieden blijkt essentieel om complexe vraagstukken te kunnen begrijpen en op te lossen. Om die reden organiseren het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en SPUI25 een reeks lezingen met discipline-overstijgende onderwerpen. Hoe gaan we om met privacy en data? Hoe verhouden wij ons tot andere dieren? En hoe ziet de wereld eruit nadat bepaalde dieren massaal zijn uitgestorven? Deze aflevering: Beate Roessler over privacy.

Van smartphones tot slimme steden, van het gebruik van Big Data tot individueel profileren en van het exploderende gebruik van informatietechnologie en de vele applicaties; deze onderwerpen zullen de komende jaren enorme sociale, juridische en economische veranderingen teweeg brengen. In de wetenschap, samenleving en kunst is privacy een breed onderzocht en besproken onderwerp.

In het verleden is privacy meestal aangepakt vanuit één enkel perspectief. Momenteel wordt echter algemeen erkend dat privacy vele facetten heeft, en onderzoekers en professionals wereldwijd werken samen om privacy vanuit een echt interdisciplinair perspectief aan te pakken. Beate Roessler geeft u een inleiding in de wondere wereld van de privacy en al haar facetten. En wat maakt privacy nu bij uitstek een interdisciplinair onderwerp?

Over de spreker

Beate Roessler is hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Capaciteitsgroep Filosofie en Openbare Zaken. Roessler studeerde filosofie in Tuebingen, Londen, Oxford en Berlijn. Van 2003 tot 2010 was zij Socrates-Professor voor de Grondslagen van Humanisme aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25