Het verhaal achter Duitsland

In samenwerking met Amsterdam University Press

29sep2017 17.00 - 18.30

Evenement

Duitsland kent een voorbeeldige democratie, het land heeft een succesvolle economie en het wordt gezien als de informele leider van de Europese Unie. Dat is wonderbaarlijk, gezien het recente verleden van Duitsland, maar ook vanwege de lastige geografische ligging en de ingewikkelde binnenlandse politiek. In het kader van de Duitse verkiezingen een middag over de wonderbaarlijke moderne geschiedenis van dit land - en haar leider.

Het valt niet te ontkennen dat Angela Merkel een grote rol speelt op eigen bodem, maar ook in haar rol als ongekroonde Europees leider. Hoe is dit zo gegroeid? Michèle de Waard probeert in haar te verschijnen ‘politieke biografie’ van Merkel haar discipline, politiek instinct en drijfveren bloot te leggen. Hoe past het verhaal van Merkel in de bredere moderne geschiedenis van Duitsland? Welke gebeurtenissen hebben het land vanaf 1945 gedefinieerd?

We presenteren tijdens dit proramma twee boeken die uitkomen rond de Duitse verkiezingen: het Elementaire Deeltje Modern Duitsland door Willem Melching en Angela Merkel van Michèle de Waard.

Over de sprekers

Michèle de Waard is journalist en historicus. Ze werkte voor NRC Handelsblad, was correspondent in Bonn en Berlijn en schreef eerder het boek Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse Republiek.

Willem Melching is Duitslandkenner en als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25