Europa en Amsterdam: Marietje Schaake in gesprek met Kajsa Ollongren

In samenwerking met ALDE Europe

07sep2017 20.00 - 21.30

Evenement

Amsterdam positioneert zich als een actieve Europese hoofdstad, maar welke rol speelt Europa eigenlijk in Amsterdam en haar stedelijke beleid? En welke rol speelt Amsterdam in Europa? Een gesprek tussen wethouder Kajsa Ollongren en Europarlementariër Marietje Schaake.

Steden zijn op Europees niveau een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Amsterdam ontwikkelde recent een ‘Europastrategie’. De Amsterdamse ambitie is om een ‘smart global hub’ te worden, onder andere door in te zetten op duurzaamheid, actief burgerschap en innovatie, zoals ook aangegeven in de Europese richtlijnen (EU2020). Lees hier meer over de Europastrategie van Amsterdam.

Steden als Amsterdam hebben met veel meer dillema’s te maken, waarbij vooral de omgang met toerisme de laatste tijd de aandacht trekt. Welke rol speelt de EU in deze zaken? En heeft Amsterdam invloed op Europees beleid?

Over de sprekers

Kajsa Ollongren studeerde na een studie geschiedenis enige tijd in Parijs aan de Ecole Nationale d’Administration. Ze werkte ruim twintig jaar in politiek Den Haag op verschillende ministeries. Haar laatste functie was secretaris-generaal op het ministerie van Algemene Zaken. Ze is op dit moment wethouder in Amsterdam  en beheert de portefeuilles Economie, Lucht- en Zeehaven, Monumenten, Kunst en Cultuur, Lokale Media, Deelnemingen en Stadsdeel Centrum.

Marietje Schaake is Europarlementariër namens D66.

Felix Klos (moderator) is een Nederlands-Amerikaans historicus. Hij schreef tijdens zijn studie speeches voor Bernie Sanders, en schreef het boek Winston Churchill. Vader van Europa.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25