Keeping calm: de vervroegde Britse verkiezingen

In samenwerking met de Faculteit Geesteswetenschappen

13jun2017 17.00 - 18.30

Evenement

Op 8 juni vinden de vervroegde verkiezingen in Groot-Brittannië plaats. Waarom riep premier May deze verkiezingen uit? En wat is de relatie tot de Brexit? Welke gevolgen heeft de uitslag op Nederland en Europa? Met Menno Spiering en Titia Ketelaar.

Premier May zei dat ze wandelend door Wales op het idee voor vervroegde verkiezingen kwam ‘om stabiliteit en zekerheid voor de toekomst te garanderen’. Direct hierna kwamen er veel reacties vanuit heel Europa, maar ook vanuit Groot-Brittannië zelf. De positie van Labour-leider Jeremy Corbyn staat op het spel, en ook de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon reageerde fel. Er valt dus veel te bespreken: welke effecten heeft de uitslag? En wat kunnen we verwachten van het Verenigde Koninkrijk in de komende tijd? 

Over de sprekers

Menno Spiering is universitair docent Europese Studies, Universiteit van Amsterdam en coördinator van het MA-programma. Hij is auteur van o.a. A cultural history of British Euroscepticism.

Titia Ketelaar was van 2010 tot 2016 correspondent voor NRC Handelsblad in Londen. Nu werkt ze voor NRC in politiek Den Haag. Ze schreef Mind the Gap over haar tijd in Londen.  

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25