Proost op de wetenschap: Complexe netwerken

24mrt2017 17.00 - 18.00

Evenement

Complexe netwerken zijn overal. Je kunt hierbij denken aan sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, maar ook aan communicatienetwerken of zelfs aan netwerken in je brein. Promovenda Clara Stegehuis onderzoekt deze netwerken vanuit een wiskundig perspectief.

Ondanks de verschillende oorsprong van veel van deze netwerken, lijken ze verassend veel op elkaar. Zo zijn de meeste netwerken sterk verbonden en bevatten ze groepsstructuren. Deze middag neemt Clara Stegehuis ons mee in haar onderzoek. Wie zijn de belangrijkste personen in een netwerk? Hoe herkennen we groepen?  En hoe snel verspreidt een virus (of een roddel) zich eigenlijk? Deze vragen en meer tracht Clara in haar proefschrift te beantwoorden met behulp van nieuwe wiskundige theorieën.

Over de spreker

Clara Stegehuis promoveert aan de Technische Universiteit Eindhoven op de afdeling Stochastiek en is gekozen tot één van de twaalf ‘Faces of Science’ door de KNAW.

Over het programma

De SPUI25-programmareeks ‘Proost op de wetenschap’ geeft promovendi en onlangs gepromoveerde onderzoekers een platform om hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek. Op vrijdagmiddag vertelt een jonge wetenschapper bij SPUI25 over zijn of haar recente onderzoek.

De lezingen beginnen om 17:00 uur en duren ongeveer een half uur, waarna nog uitgebreid de tijd is om vragen te stellen. Ter afsluiting verzorgt SPUI25 een kleine borrel waarmee we proosten op de onderzoeker van de week, de wetenschap en de start van het weekend.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie

Gepubliceerd door  Spui25